Workshops

Workshop ‘Op locatie in Emmeloord’

De tweede workshop welke ik in Emmeloord volgde was de workshop ‘Op Locatie in Emmeloord’. Een workshop welke je laat zien dat je helemaal geen speciale superlocaties hoeft te hebben om een hele gave shoot in de buitenlucht te doen.

De Studio van Frank Doorhof is gelegen op een best wel saai uitziend bedrijventerrein in Emmeloord. Dat wil niet zeggen dat er niet hele gave foto’s genomen kunnen worden. Als je goed om je heen kijkt kun je overal een goede plek vinden om de mooiste foto’s te schieten.

Letterlijk voor de deur

Tijdens deze workshop zijn we eerst gewoon naar buiten gelopen om te kijken wat een mooie plek zou kunnen zijn. Na de gebruikelijke Q&A zijn we naar buiten gegaan en hebben we een stukje in de rondte gelopen om te zoeken naar leuke plekken en kwamen we uit bij een vaart (volgens mij de Zwolse Vaart) en hier vonden we een heel leuke plek: een trappetje naar het water. Niks bijzonders gewoon iets waar je normaal gesproken zo voorbij zou lopen, maar een plek waar we hele gave foto’s gemaakt hebben. Toen we terug liepen richting de studio kwamen we voorbij een verkoopkar met wat leuke afbeeldingen er op: de nieuwe locatie. Na de lunch wederom naar buiten. Nu staan er aan de overkant van Studio FD een aantal bedrijfspanden met, laten we zeggen, een wat verweerd uiterlijk: ideaal voor nog een set.

De plekken welke we tijdens workshop eerste ‘Op locatie in Emmeloord’ hebben gebruikt rondom de studio

Na de locaties direct om de studio heen te hebben geshoot, zijn we in de auto gestapt en hebben een stukje verderop in Emmeloord nog twee leuke locaties gebruikt. Als eerste gewoon een weg met een rij bomen aan 1 kant. Een van de andere deelnemers aan de workshop reed in een Tesla en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt om deze als prop in te zetten voor deze locatie. Natuurlijk was het wel even opletten in verband met het aanwezige verkeer, maar gelukkig was het hier niet erg druk. Na de foto’s langs de kant van de weg te hebben gemaakt, reden we een stukje door naar een mooi stukje natuurgebied en dat was de laatste locatie van de dag om nog wat foto’s te maken.

Nabewerking

Zoals bij elke workshop het geval is laat Frank zien hoe de foto’s zijn ‘straight off camara’ en hoe hij deze bewerkt tot het uiteindelijke resultaat. Nu waren mijn skills in Photoshop en Lightroom niet helemaal 0 maar ik kan wel zeggen dat, door alleen al te zien hoe hij dit doet, mijn niveau van bewerken na het volgen van de workshops ernstig verbeterd zijn.

De resultaten uit de workshops

Net als de andere workshop heb ik deze meerdere keren gevolgd. Hieronder de resultaten van deze workshops. De laatste 3 foto’s waren niet van de workshop ‘Op Locatie in Emmeloord’, maar zijn genomen tijdens een workshop bij het Buurt Spoorweg Museum in Haaksbergen.

een indruk van de workshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *