Workshops

Workshop ‘Glamour’

Nadat ik mijn vaste baan kwijt was heb ik een traject gevolgd bij Frank Doorhof: A year with Frank. De eerste workshop welke ik bij Frank ging volgen was de workshop ‘Glamour’. Wist wat dat precies in hield … nee niet echt.

Bij glamour had ik het idee van foto’s van ‘opgedofte’ modellen, grote jurken, overdreven sieraden en noem maar op. Zoek op Google naar glamour fotografie en hier voorgenoemde foto’s komen veelal naar voren, echter als je zoekt naar ‘glamour photography’ krijg je een ander soort foto’s te zien.

de definitie van ‘glamour photography’ is volgens Wikipeda: “Glamour photography is a genre of photography in which the subjects are portrayed in erotic poses ranging from fully clothed to nude.”

Op de website van Frank stond duidelijk vermeld wat de workshop precies inhoudt en ik wist dus wat ik kon verwachten. Tijdens deze workshops worden er geen ‘nudes’ gefotografeerd, maar meer in de boudoir stijl. Dus geen platte porno, maar meer prikkelende foto’s.

Toch wel spannend …

Hoewel ik geen nieuweling was qua fotograferen had ik nog niet eerder een glamour shoot gedaan en dat was toch wel even spannend, want je weet niet precies hoe zo’n shoot precies gaat verlopen. Gelukkig beginnen alle workshops bij Frank met een Q&A en daar heb je de mogelijk om je vragen te stellen en krijg je te horen wat er allemaal zoal in de workshop voorbij gaat komen.

Na de Q&A en de kennismaking met het model van de workshop, Sheena, zijn we de studio in gegaan om de eerste foto’s te gaan maken. Ik moet zeggen dat ik tijdens de eerste workshop bij Frank zoveel heb geleerd en meegekregen van technieken dat het me ‘s-avonds duizelde van de informatie. Maar de workshop, ondanks dat het een heel inspannende dag was, gaf me zoveel energie en inspiratie.

Elke workshop is verschillend.

Tijdens het traject heb ik in totaal 4 keer de workshop glamour (twee keer met Sheena en twee keer met Joke als modellen) gevolgd en dan zou je denken dat het volgen van dezelfde workshop niet echt handig is. Echter de workshops welke Frank geeft zijn elke keer anders, niet alleen qua modellen, maar ook qua lampen, lichtopstellingen, gebruik van props, sets noem maar op.

De resultaten uit de workshops

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *