Gear

Koop je nieuwe apparatuur of tweedehands?

Zoals ik in een eerder bericht al zei ben ik een beetje klaar met het blijven aanschaffen van apparatuur voor mijn fotografie. Als je soms toch echt dat ene objectief moet hebben of welke apparatuur dan ook, dan is het soms ook best veel besparend als je bijvoorbeeld voor tweedehands artikelen kijkt.

Ik kwam op de site DigiFotoPro de twee volgende artikelen tegen waar je misschien je voordeel mee kan doen

Een artikel over de eventuele valkuilen je kunt tegen komen bij het aanschaffen van tweedehands apparatuur

Dit artikel geeft wat tips over het kopen van nieuwe apparatuur (maar dan met kortingen), zelf maken van accessoires of het kopen van tweedehands.

Alternatieven voor accessoires

Zelf ben ik niet iemand die helemaal merkvast is en ik koop net zo makkelijk een B-merk als de kwaliteit goed is en de prijs aantrekkelijk. Vooral in het begin dat ik begon met studiofotografie bezocht ik de websites van AliExpress en Ebay regelmatig, want hier kan je toch wel tegen hele aantrekkelijke prijzen sommige accessoires aanschaffen. Nadeel van deze sites is natuurlijk wel dat je maar moet afwachten wat de kwaliteit is van de producten en wanneer je het eens een keer op je stoep mag verwachten. Persoonlijk koop ik nu gewoonweg liever bij de fotografiespecialist want hier krijg ik het product direct in handen, kan zien wat de kwaliteit is en als je een beetje oplet en vergelijkt kun je hier ook gewoon voor mooie lage prijzen je accessoires aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *