Workshops

Workshop ‘Coaching en beweging’

De workshops ‘Coaching en beweging’ keek ik heel erg naar uit om te gaan doen in het altijd gezellige Emmeloord. Een foto maken is niet moeilijk, je stelt je camera in en drukt op de knop. Maar komt er dan precies uit wat je graag had willen zien?

Bij mij was dat in eerste instantie niet altijd het geval. Het fotograferen van modellen is toch ook best wel een heel erg groot stuk communicatie met je model. Nu heeft Frank altijd toppers van modellen die we fotograferen tijdens de workshops, maar in real life krijg je natuurlijk ook mensen voor de camera die niet onzeker zijn, nooit model hebben gestaan en dus ook niet precies weten wat ze moeten doen.

Ik merkte dat, toen ik begon met modellen te fotograferen, ik meer bezig was met mezelf en mijn camera … heb ik alles goed ingesteld staan, hoe wil ik de foto gaan maken, ff testfoto maken … oh shit niet goed, wat heb ik verkeerd gedaan, wat moet ik anders instellen. En het model stond er dan een beetje voor spek en bonen bij en merkte natuurlijk aan mij dat ik onzeker werd omdat het allemaal niet in 1 keer goed ging. Dus dat moest gaan veranderen en wat is dan beter om de workshop ‘Coaching en beweging’ te gaan doen bij Frank Doorhof.

Tijdens de workshop liet Frank zien wat het effect is van het handelen van de fotograaf. Natuurlijk kennen de modellen Frank goed en weten wat er gaat komen, maar het mooie is dat ze wel uitleggen wat het effect is als de fotograaf bepaalde dingen doet of zegt. Frank is iemand die tijdens het fotograferen ook continu praat tegen z’n modellen en ze precies coacht naar de pose die hij graag wil zien en zodoende ook de foto’s krijgt die hij van te voren in gedachten heeft. Het stuk beweging van de workshop is hier een verlengde van want je wil je een foto met beweging er in en dan moet je het model goed communiceren over welke beweging, op welke moment en bijvoorbeeld welke gelaatsuitdrukking je er graag bij zou zien.

Ik heb ook weer veel geleerd tijdens de twee keer dat ik deze workshops heb gevolgd en breng dit ook in de praktijk tijdens mijn reguliere fotoshoots. Het model tijdens deze workshops was beide keren Loïs.

Het resultaat uit de workshops ‘Coaching en Beweging’

een indruk van de workshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *