Gear

Flitsapparatuur

Fotograferen in een studio betekend meestal dat je wat extra licht nodig hebt. Ook al heb je een schitterende studio waar je gebruik kunt maken van natuurlijk licht, is het soms toch best wel handig om wat extra licht tot je beschikking te hebben.

Natuurlijk kun je hiervoor allerlei lichtbronnen gebruiken en allemaal hebben ze zo wel hun voor en nadelen. Persoonlijk ben ik nog wel een fan van flitslicht in mijn studio, simpelweg omdat ik niet echt de mogelijkheid heb om het natuurlijk licht goed te ‘sturen’. Ik maak dus gebruik van andere lichtbronnen dan de het aanwezige zonlicht in mijn studio. Voordeel vindt ik hier van dat ik het licht precies kan laten doen wat ik wil.

Studioflitsers

In mijn studio maak ik gebruik van flitsers van het merk Elinchrom. Voor mij was dit een goede en vooral betaalbare oplossing toen ik op zoek was naar de set welke ik in mijn studio wilde gaan gebruiken. Voor ik de beschikking had over mijn studio had ik in een ver verleden wel al een setje gekocht, maar deze voldeed niet meer aan mijn wensen. Ik heb nu dus flitskoppen van Elinchrom (Style RX 600 en Style RX 300) met de nodige modifiërs.

Mobiele flitsers

Mijn studioflitsers zijn heerlijke flitsers om mee te werken, echter op locatie gaan en deze meenemen is toch best wel een dingetje. Nu heb ik een grote auto tot mijn beschikking, maar een complete volksverhuizing doen om een shoot op locatie uit te voeren is toch best wel iets te veel van het goede. Daarbij zou ik ook nog eens een aparate stroombron moeten regelen, want je hebt niet overal een stopcontact tot je beschikking. Maar daar had Elinchrom voor mij ook een oplossing voor: De Elinchrom Ranger Quadra RX. Een compacte set waarmee ik voldoende power heb om mijn werk goed uit te voeren. Nu zorg ik er dus voor dat mijn batterijen opgeladen zijn en ik neem mijn Rangers in hun koffer mee naar waar ik ook maar moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *