Gear

DJI Osmo Pocket

Vorig jaar stonden een paar stedentrips op de planning en ik zocht naar een manier om dit vast te leggen. Ik had geen zin om de hele tijd een cameratas vol gear mee te slepen, dus op zoek naar een alternatief …

Nu had ik tijdens de workshops bij Frank Doorhof gezien dat hij een heel mooi klein cameraatje had om zijn vlogs over de workshops te maken: de DJI Osmo Pocket. Een 4k gestabiliseerde video camera in handformaat. Hij maakte er de beelden mee die hij verwerkt tot vlogs om een indruk te geven van zijn workshops en tevens zijn dit ook mooie ‘naslagwerken’ als je de workshops hebt gevolgd.

Handig in gebruik

De camera is erg klein en omdat hij een 3-assig stabilisatiesysteem heeft kun je er heel mooie stabiele opnames mee maken. Door het formaat (12,1 cm x 3,69 cm x 2,86 cm) en het gewicht (116gram) is het ook een camera die je overal mee naar toe kan nemen en bijna ongezien je video-opnames kan maken. Een van de stedentrips welke ik in de planning had staan was naar Marrakesh en ik had gehoord dat men daar erg dol is op mensen met een camera in de hand … als je namelijk richting mensen fotografeert of filmt dan wil men daar gelijk voor betaald worden. Dankzij de Osmo Pocket heb ik in Marrakesh bijna ongemerkt kunnen filmen, omdat men gewoonweg niet ziet dat je een camera in je handen hebt .. het enige wat echt zichtbaar is, is de lens om het stabilisatiedeel. Hieronder de video welk ik heb gemaakt van de citytrip die ik met mijn kids in mei 2019 heb gedaan.

De stedentrip welke ik heb gemaakt met mijn kids

Verschillende opnamemogelijkheden

zoals ik al vermelde is het een 4K camera en hij kan in 4K filmen tot 60frames per seconde. In Full Hd kun je zelfs opnames maken op 120 fps. Dit alles filmt de Osmo Pocket door een f/2.0 lens met 80graden beeldhoek, waardoor hij ook in minder goede lichtomstandigheden mooie beelden produceert. Er zijn verschillende opnamestanden zoals activetrack, facetrack en motionlapse. Maar je kunt ook gewone foto’s nemen met de Osmo Pocket of 3×3 panorama’s.
Je kan ook de camera met een druk op de knop naar jezelf richten en is dus ook erg geschikt voor vloggers.

Accessoires

Er zijn bakken vol accessoires te verkrijgen voor de Osmo Pocket. Ikzelf heb de controller wheel, wifi-module en de extension rod aangeschaft. De controller wheel geeft je net wat meer precisie over de bewegingen van de gimbal, dan het gebruik van de knopjes op de Osmo Pocket. De Wifi-module verbind je camera met je smartphone en hierdoor kun je optimaal gebruik maken van de verschillende opnamestanden en heb je een groter scherm waar je kan zien wat je precies gaat opnemen. De Extension Rod is een selfiestick van maximaal 75 cm met een houder voor je smartphone. De combinatie van de Osmo Pocket, Wifi-module en de Extension Rod geven je een zee van mogelijkheden om je creativiteit op los te laten.

Tijdens de corona-periode heb ik weer wat meer tijd om de verschillende mogelijkheden te gaan onderzoeken en lekker creatief bezig te zijn. Hieronder nog een filmpje welke ik heb gemaakt op Kijkduin in het oude winkelgedeelte wat nu gesloopt is.

De productvideo van de DJI Osmo Pocket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *